Wat doet dat OC eigenlijk?

Wat doet dat OC nu eigenlijk zo’n heel jaar, vraag je je misschien af? Tijd voor een woordje uitleg!

Allereerst is het OC (voluit “het oudercomité van de 7e Sint-Aleydis”) een groepje toffe mensen die zich op allerlei manieren inzetten om het leven van onze scoutsjes en hun leiding wat makkelijker te maken. Daarvoor organiseren we een paar keer op een jaar geldacties. We voorzien spijs en drank op de overgang, organiseren een quiz en een spelletjesavond. We verkopen aan het eind van de herfst marsepein en chocolade en in het voorjaar gaan de leden van deur tot deur met onze verse zelfgemaakte soep. Tussendoor vieren we het nieuwe jaar met een receptie. Daarna is het tijd voor de barbecue die we elk jaar samen met de scoutsleiding ineen boksen (de leiding tapt, wij bakken, en zo zijn we allemaal een hele avond druk bezig).

Af en toe doen we ook eens iets “voor de fun”: de laatste vergadering van het jaar, als alle leden op tocht gaan, gaan we sinds een paar jaar ook met alle ouders die dat willen eens op tocht.

Met de geldacties komt er geld in het laatje – ongeveer 8000 euro op jaarbasis – waarmee we een aantal vaste kosten van de scoutslokalen op ons nemen: de huur, gas en elektriciteit, drinkwater en het onderhoud van de brandblussers zijn vaste kosten die samen met de aankoop van allerlei materiaal (een mobiele boiler, wijnglazen, …) elk jaar een 4000 euro van ons budget opslokken. De opbrengst van de barbecue (verleden jaar 1800 euro) gaat integraal naar de scouts. De rest wordt opzijgezet tot er weer eens zware kosten opduiken. Het ene jaar wat meer, het ander jaar wat minder. Zo kunnen we dit jaar een stevige bijdrage leveren voor het plaatsen van twee mobiele wanden in “de bunker”, zodat deze flexibel kan opgesplitst worden in twee of drie ruimtes.


Om dat allemaal in goeie banen te leiden komen we ongeveer een keer per maand, op zondag voormiddag meestal, bijeen om de komende activiteiten te plannen.

Heb je interesse om eens een vergadering bij te wonen of om ons OC te komen versterken? Of wil je graag eens een handje komen toesteken op een van onze komende activiteiten, zoals de barbecue? Stuur snel een mailtje naar bestuur@oc7.be en we houden je op de hoogte.